Vaccinatie

Vaccinatie tegen COVID-19

Update 18 februari 

Begin januari kregen we te horen dat cliënten van 18 jaar en ouder, die wonen bij Ipse de Bruggen en een indicatie ‘met behandeling’ hebben al op heel korte termijn in aanmerking kwamen voor een vaccinatie tegen COVID-19. Inmiddels zijn ongeveer 1425 cliënten twee keer gevaccineerd en ruim 225 cliënten ontvangen in de week van 2 maart voor de tweede keer het vaccin.  

Ook een aantal cliënten die bij Ipse de Bruggen wonen en een eigen huisarts hebben, is inmiddels gevaccineerd. De overige cliënten in deze groep ontvangen in de komende weken voor de eerste keer het vaccin.  

Voor cliënten jonger dan 18 jaar is van vaccineren nog geen sprake. De verschillende vaccins zijn nog niet getest voor kinderen en dus niet goedgekeurd door EMA. 

Ambulante cliënten en dagbestedingscliënten die thuis wonen, hebben geen voorrang in de vaccinatiestrategie. Via onze brancheorganisatie VGN en in gesprekken met de Landelijke Huisartsen Verenging (LHV) vragen we ook voor deze groepen aandacht. 
 
Maatregelen blijven van kracht 
We zijn er erg blij mee dat de vaccinatiegraad onder cliënten zich nu opbouwt, omdat het de risico’s op besmetting verkleint en gevaccineerden minder ziek worden als zij toch een coronabesmetting oplopen. Dat is zeker, nu ons mogelijk een derde golf te wachten staat, van groot belang. Verder hopen we natuurlijk dat vaccinatie er op termijn toe kan leiden dat we weer meer terug kunnen naar ‘normaal’, maar tot nader bericht blijven ook na vaccinatie de coronamaatregelen van kracht.  

Vaccinatie medewerkers 
Ook vinden we het fijn u te kunnen vertellen dat we onze zorgmedewerkers die direct contact hebben met cliënten vanaf 15 februari hebben uitgenodigvoor een coronavaccinatie. Dit is erg belangrijk voor de bescherming van cliënten die door contra-indicaties niet gevaccineerd kunnen worden, voor de gezondheid van onze medewerkers zelf en voor de bezetting op de groepen.  

 

Eerdere berichtgeving

 

 

Terug