Update 29 mei Dagbesteding

De afgelopen periode moest de dagbesteding in verband met het coronavirus noodgedwongen sluiten. Dit had natuurlijk een grote impact op onze cliënten en op u. 
 
Volgende week beginnen we met de opstart van de dagbesteding volwassenenzorg. We zijn blij dat per dinsdag 2 juni de eerste dagbestedingslocaties weer opengaan.
 
Omdat we rekening moeten houden met de richtlijnen van het RIVM om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, gaan we versoepelingen de komende periode in fases doorvoeren. Dat betekent dat dit maatwerk is. U ontvangt hier zo snel als mogelijk nadere informatie over door het team dat hier voor uw verwant mee bezig is. Hieronder leest u hoe we de dagbesteding volwassenzorg in deze fase vormgeven.  

Dagbesteding voor volwassenen 

De vormen en aard van de dagbesteding die Ipse de Bruggen biedt zijn heel verschillend, net als de mensen die hier gebruik van maken. Dit is maatwerk en dat betekent dat we zorgvuldig moeten opstarten. Om de veiligheid zo veel mogelijk te waarborgen hebben we nog even tijd nodig om dit voor onze cliënten stap voor stap te realiseren.  

Bij het aanbieden van dagbesteding maken we de komende periode onderscheid tussen cliënten die bij Ipse de Bruggen wonen en cliënten die thuis of bij familie wonen.   

  • Wat betekent dit voor cliënten die wonen bij Ipse de Bruggen?
    Voor cliënten die bij Ipse de Bruggen wonen, bouwen we de dagbesteding die zij nu al krijgen verder uit. Dat betekent dat we per woning gaan kijken wat er extra nodig is.  

    Voor iedere dagbestedingsgroep maken we een plan. Voor deze groepen kost dit meer tijd om uit te werken en informeren wij u in een later stadium. 
  • Wat betekent dit voor cliënten die niet wonen bij Ipse de Bruggen? 
    Voor cliënten die niet bij Ipse de Bruggen wonen starten we de dagbesteding in enkele stappen op. Daar zijn we vandaag 29 mei 2020 mee begonnen. U wordt in de komende weken telefonisch benaderd over de invulling daarvan.

    Anders dan dat we hoopten, is er op dit moment nog geen richtlijn voor vervoer. Daarom zullen cliënten vooralsnog door ouders of verwanten gebracht en gehaald moeten worden. Hiervoor is helaas geen financiële compensatie beschikbaar. Zodra de richtlijnen voor het vervoer beschikbaar zijn, informeren wij u binnen een week hoe we het vervoer op gaan starten.    

 

Ga terug