Cliëntvakanties

Individuele vakanties van cliënten of vakanties met familie vallen onder dezelfde regeling als logeren. Vanaf 1 juli is dit weer mogelijk. Ook groepsvakanties met cliënten van eenzelfde woonlocatie van Ipse de Bruggen zijn mogelijk. Deelname aan groepsreizen van reisorganisaties wordt afgeraden.

Individuele vakanties / vakanties met familie
Individuele vakanties / vakanties met familie zijn vanaf 1 juli weer mogelijk. Om het COVID-19 virus buiten de deur houden, adviseren we om de reisadviezen van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken op te volgen. Het ministerie adviseert om niet te reizen naar een met corona besmet gebied (code oranje en rood). Het actuele reisadvies en de bijbehorende kleurcodes vindt u op de website van het ministerie.

In algemene zin geldt (dus voor álle kleurcodes) dat als men naar het buitenland op vakantie gaat en vervolgens wordt geconfronteerd met lokale, of bij terugkeer Nederlandse, maatregelen en bijvoorbeeld in quarantaine wordt geplaatst, dit voor eigen rekening en eigen risico is. Dit betekent dat we u bij terugkeer van een vakantie uit een corona besmet gebied vragen om uw verwant twee weken in thuisquarantaine te houden voordat deze terugkeert naar de groep. Extra kosten voor de cliënt die voortvloeien uit de gevolgen van een vakantie zijn helaas voor rekening ouder/wettelijk vertegenwoordiger.

Groepsvakanties met cliënten
Net als individuele vakanties met familie, kunnen groepsvakanties met cliënten uit de eigen groep doorgaan, binnen Nederland en naar gebieden met code geel. Vooraf wordt door de begeleiders in kaart gebracht welke (extra) maatregelen van kracht zijn op de vakantiebestemming en onder welke voorwaarden geplande uitjes door kunnen gaan. Naar landen met code oranje of rood wordt niet afgereisd.

Deelname aan groepsreizen van reisorganisaties wordt afgeraden.

Bij klachten
Als er voorafgaand aan een geplande vakantie een cliënt is met klachten, dan blijft de hele groep thuis en wordt de vakantie geannuleerd. Het protocol (testen, persoonlijke beschermingsmiddelen en quarantaine) wordt direct opgestart.

Treed een verdenking van corona bij een cliënt of begeleider tijdens de vakantie op, dan gaat de hele groep terug naar de eigen woonlocatie. De cliënt of medewerker wordt getest en de cliënten blijven allemaal thuis tot de uitslag bekend is.

Annuleren geboekte vakantie
Bij een al geboekte vakantie, wordt aan de wettelijk vertegenwoordiger toestemming gevraagd om een cliënt mee te laten gaan. Als deze toestemming niet wordt gegeven en de cliënt niet meegaat, komen eventueel gemaakte kosten voor rekening van de cliënt.

 

Ga terug